Bij Anna’s huis werken we met de positieve gezondheidsmethode van Machteld Huber waarbij zij uitgaat dat gezondheid het vermogen is om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken en niet alleen naar lichamelijke gezondheid. Doe je de dingen die je leuk vindt of vergeet je je eigen behoeftes vaak. Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben misschien eenzaam? Is er medische zorg nodig? Krijg je voldoende steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. De positieve gezondheidsmethode bestaat uit 6 pijlers die allemaal even belangrijk zijn voor jouw gezondheid. 

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren


Positieve gezondheidsgesprek
Voorafgaand of tijdens dit gesprek vul je de positieve gezondheid vragenlijst in. Dit kan online via mijnpositievegezondheid.nl, maar je kunt deze test ook ter plekke op papier of digitaal met een vrijwilliger maken. Tijdens je gesprek met een van onze coaches nemen jullie samen de uitslag van de test door. Deze uitslag is zichtbaar gemaakt in de vorm van een spinnenwebmodel (zie afbeelding). Samen gaan we onderzoeken wat er zoal mogelijk is om 1 of meerdere pijlers te verbeteren. 

Ons activiteitenprogramma wordt aangepast aan de zes dimensies van gezondheid. Deze dimensies hebben elk een eigen icoontje, dat je ook weer terugvindt op onze activiteitenflyers.