De impact die kanker heeft, het ziek zijn en de onzekerheid kunnen veel spanning met zich meebrengen. Als je voortdurend ongerust en bezorgd bent kan de spierspanning toenemen en dat kan heel vermoeiend zijn. Proberen te ontspannen is daarom heel belangrijk tijdens en na de behandeling en kan ook voor naasten en nabestaanden een belangrijk onderdeel zijn om met de ziekte of het verdriet om te gaan.

Iedereen heeft een eigen manier wat hij of zij prettig vindt om te ontspannen. De een vindt het prettig om te praten, de ander wil graag schrijven of creatief bezig zijn. Ook bewegen zoals wandelen, een massage of yoga kunnen goed helpen om te ontspannen.

Gezichtsbehandeling
Je huid kan na de behandeling veranderen. Tijdens deze behadeling krijg je een heerlijk huidverzorging, heb je even tijd voor jezelf en kan je heerlijk ontspannen in de ligstoel.

Wanneer:
De gezichtsbehandelingen vinden één keer per maand plaats op wisselende dagen, kijk hiervoor in de activiteiten kalender. De gezichtsbehandelingen worden gegeven door Yolanda en kosten €10,00.

Yoga
Door yoga kom je met je lichaam in contact, het versterkt je spieren en het verbetert je lichaamshouding. Door de oefeningen en rustige sfeer kun je helemaal ontspannen.

Wanneer:
Elke dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur onder begeleiding van wisselende yogadocenten. De kosten zijn €5,- per les.

Massages

Een massage kan helpen bij vermoeidheid of als je erg gespannen bent. Massage bij kanker heeft invloed op je zenuwstelsel. De zachte aanraking en de warmte ervan kan prettig voelen. Daardoor maakt je lichaam meer van het gelukshormoon serotonine aan. Dat geeft een gevoel van ontspanning en geborgenheid. Om je even helemaal te kunnen ontspannen, hebben we verschillende soorten massages van het lichaam:

 • Ontspanningsmassage van het lijf: Hierbij lig je op een heerlijke zachte massage tafel en kan je je helemaal ontspannen.
  Wanneer: om de week op woensdagochtend, kosten zijn €10,00
 • Hot stones massage: is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 C. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren en verlichten zo spanningen en geven je energie.
  Wanneer: een keer per maand om maandagochtend, kosten zijn €10,00
 • Voet- en/of handmassage: Hierbij lig je in een ligstoel en kan je heerlijk ontspannen en even tijd voor jezelf hebben;
  Wanneer: om de week op dinsdagmiddag, kosten zijn €10,00
 • Metamorfose massage: Zittend in een stoel onderga je een metamorfose massage aan handen, voeten en hoofd.
  Wanneer: momenteel niet te boeken.