Wanneer je tussen de 18 en 39 jaar bent en geconfronteerd wordt met de diagnose kanker, lijkt het alsof je wereld op zijn kop staat. In de uitdagende tijd van het omgaan met deze ingrijpende ziekte is het vaak van onschatbare waarde om in contact te komen met anderen die een soortgelijke ervaring doormaken.

Onze AYA-groep biedt een ondersteunende en veilige omgeving waar mensen in de leeftijdscategorie van 18 tot 39 jaar elkaar kunnen ontmoeten. Hier krijg je de kans om je verhalen, emoties en ervaringen te delen met anderen die begrijpen wat het betekent om met kanker geconfronteerd te worden.  

Activiteiten
Wij organiseren vaak activiteiten zoals spelletjesavonden, samen koken, een borrelavond en themabijeenkomsten. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij een van onze activiteiten. Als je het fijn vindt kun je ook eerst rustig één op één kennismaken met een kop koffie of thee met de organisatoren van de AYA-activiteiten.

 

Lees, kijk en luister meer over de AYA’s
Hieronder kun je een video kijken waarin verpleegkundige specialist Eva vertelt over hoe zij in gesprek gaat met AYA’s en vertelt onze AYA vrijwilliger Mick Hoekstra in een podcast over zijn ervaringen. 

Play Video

Ook heeft Mick een interview gegeven over zijn verhaal aan Anna’s huis. Dit kun je hier lezen: