Het persoonlijke verhaal van

Mick Hoekstra

Mick Hoekstra (28 jaar) is sinds 2022 verbonden als vrijwilliger aan Anna’s huis. Zelf heeft Mick een lang traject achter de rug  na de diagnose van een tumor in de hersenkamers en de nek in 2017.  Als ervaringsdeskundige weet hij hoe belangrijk contact met lotgenoten is en daarom heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet  om een jongerengroep op te starten, ook wel AYA groep genoemd: Adults and Young Adolescents. Deze groep is specifiek bedoeld voor de leeftijdsgroep tussen 18-39 jaar. In dit interview vertelt hij meer over zichzelf en zijn werkzaamheden bij Anna’s huis.

Hoe ben je bij Anna’s huis terechtgekomen?
“Nadat ik mijn behandelingen in het ziekenhuis had afgerond, was ik op zoek naar iets waarbij ik de juiste begeleiding zou krijgen om mij weer fit te voelen. Ik heb Anna’s huis ontdekt dankzij mijn moeder. Ze had in de krant een artikel gelezen over Anna’s huis , hierin werd verteld over sporten op maat voor (ex-) kankerpatiënten. Hierbij wordt er gekeken naar wat jij aankan, alles in jouw tempo en gespecificeerd op jouw wensen en waar je naartoe wilt werken. Dit vond ik erg interessant, dus ben ik begonnen met het sporten bij Anna’s huis. Er wordt echt geluisterd naar jouw verhaal en na het sporten kan je als groep ook gezellig napraten. Tijdens mijn herstelproces was het erg prettig dat Anna’s huis relatief dichtbij mijn huis is  en het daarom haalbaar voor mij was  om er te komen. De warme en gezellige sfeer liet mij keer op keer terugkomen.”

Waarom ben je hier vrijwilliger geworden?
“Nadat het uiteindelijk veel beter met mij ging, ben ik begonnen als vrijwilliger. Anna’s huis was voor mij altijd een fijne plek om naar  toe te gaan, maar ik  miste de aansluiting met leeftijdsgenoten/lotgenoten die ook door dezelfde rollercoaster gingen in hun jonge leven. Daarom wilde ik vrijwilliger worden en me inzetten voor specifiek de groep tussen 18 en 39 jaar.”

Wat is je doel geweest met het oprichten van een aparte jongerengroep?
“Mijn doel met het oprichten van de jongerengroep is geweest dat er een plek is waar jongeren onderling samen konden komen om zo hun ervaringen en emoties met elkaar te delen over alles wat zij meemaken of hebben meegemaakt. Dat daar alle ruimte voor is in een veilige en warme omgeving waarin iedereen jou begrijpt. En natuurlijk ook om zelf meer aansluiting te krijgen met andere jongeren die ook kanker hebben, of hebben gehad.”

Wat heeft Anna’s huis je tot nu toe gegeven?
“Anna’s huis heeft mij alle ruimte gegeven om deze jongerengroep op te richten en ondersteunt me om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Hier ben ik enorm dankbaar voor.”

Wat wil je nog bereiken als vrijwilliger bij Anna’s huis?
“Als ik kijk naar wat ik nog wil bereiken als vrijwilliger kan ik vertellen dat ik momenteel al erg tevreden ben over hoe alles nu gaat met betrekking tot de ontmoetingsgroep voor 18-39 jaar. Wat ik nog verder hoop te bereiken met de groep is het blijven bieden van een veilige en warme omgeving aan iedereen die hier behoefte aan heeft of naar op zoek is. Ik hoop dit te kunnen blijven doen door steeds meer en verschillende leuke activiteiten te organiseren.”

Wil je meer weten over de AYA ontmoetingsgroep en de activiteiten die georganiseerd worden? Klik dan hier