Het is fijn om je verhaal te kunnen doen. Soms wil je je verhaal wel vaker vertellen, omdat het fijn is om te praten over je ziekte, wat het met je doet, waar je je zorgen over maakt of waar je van wakker ligt, maar wil je dat niet iedere keer met je partner of andere naaste bespreken. Of soms wil je naaste juist praten maar degene die kanker heeft daar niet mee belasten.

Een luisterend oor
Bij Anna’s huis bieden we altijd een luisterend oor. Gastvrouwen- en heren zijn er elke dag om naar je te luisteren en met je te praten.

Financieel spreekuur
Door de ziekte kan je wereld op zijn kop komen te staan, ook financieel. Daarom hebben wij een financieel expert die luistert naar je financiële vragen en je helpt om inzicht te krijgen in waar je tegen aanloopt en kijkt en helpt wat je eventueel nodig hebt.

Wanneer:
Elke dinsdagmiddag onder begeleiding van Maria.

Oriëntatiegesprek 
In een oriëntatiegesprek over Positieve Gezondheid met een hiervoor getrainde vrijwilliger, kun je in kaart brengen hoe jij jouw leven ervaart en waar je je op wilt focussen. Wat is voor jou echt belangrijk? Wat zou je willen veranderen? Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert. Aan de hand van het spinnenweb-model wordt er gekeken naar verschillende thema’s zoals: mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren en lichaamsfuncties. Dit geeft inzicht in welke keuzes je kunt maken, de vrijwilliger kan je helpen door samen te bedenken wie (of wat) kan helpen om jouw situatie te verbeteren. 

Wanneer:
Op afspraak (mail naar: secretariaat@annashuis.nl), onder begeleiding van getrainde vrijwilligers.

Jouw positieve gezondheid

Bij Anna’s huis bieden we alle gasten een positieve gezondheidsgesprek aan. Dit is een gesprek waarbij er aan de hand van een tool gekeken wordt wat je belangrijk vindt, doe je de dingen die je leuk vindt, of vergeet je je eigen behoeftes vaak. Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben misschien eenzaam? Is er medische zorg nodig, krijg je voldoende steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.