Het is fijn om je verhaal te kunnen doen. Soms wil je je verhaal wel vaker vertellen, omdat het fijn is om te praten over je ziekte, wat het met je doet, waar je je zorgen over maakt of waar je van wakker ligt, maar wil je dat niet iedere keer met je partner of andere naaste bespreken. Of soms wil je naaste juist praten maar degene die kanker heeft daar niet mee belasten.

Een luisterend oor
Bij Anna’s huis bieden we altijd een luisterend oor. Gastvrouwen- en heren zijn er elke dag om naar je te luisteren en met je te praten.

Verwerkend schrijven
Bij het verwerkend schrijven kom je in een kleine groep een aantal keer bij elkaar. Samen leer je om je gevoel, of wat je bezighoudt om te zetten in woorden. Zo krijg je inzicht in je eigen emoties, gedachtegang en kan je dit meer ordenen. Schrijven is een veilige manier om jouw emoties een plek te geven. Het kan je een opstapje geven om de confrontatie met de ziekte aan te gaan en te verwerken, meer in het nu te leven en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Door middel van de oefeningen leer je letterlijk de emoties van je af te schrijven. Zo breng je de aandacht van het hoofd naar het hart.

Diëtiste
We bieden iedere maand de mogelijkheid om met een diëtiste te praten over alle voedingsvragen bij kanker. Door de behandeling kan de smaak veranderd zijn of smaakt alles even niet meer. De diëtiste luistert naar je en kan je helpen om naar je voeding te kijken en je te ondersteunen bij goede voeding tijdens en na de behandeling.

Financieel spreekuur
Door de ziekte kan je wereld op zijn kop komen te staan, ook financieel. Daarom hebben wij een financieel expert die luistert naar je financiële vragen en je helpt om inzicht te krijgen in waar je tegen aanloopt en kijkt en helpt wat je eventueel nodig hebt.

Jouw positieve gezondheid

Bij Anna’s huis bieden we alle gasten een positieve gezondheidsgesprek aan. Dit is een gesprek waarbij er aan de hand van een tool gekeken wordt wat je belangrijk vindt, doe je de dingen die je leuk vindt, of vergeet je je eigen behoeftes vaak. Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben misschien eenzaam? Is er medische zorg nodig, krijg je voldoende steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.